Het is op dit moment helaas niet mogelijk om samples/proefstalen op te sturen.

Koper coating

van rose tot rood geeft koper een warme kleur

Koper

Van rose tot rood geeft koper een warme kleur. Door deze kleur geeft u warmte en een feestelijk detail aan uw interieur. Koper wordt niets voor niets vaak gebruikt voor bijvoorbeeld lampen.

Er zijn talloze manieren om koper toe te passen aan je interieur. Met koper is het zelfs niet erg om er een tikkeltje te veel van te hebben, het staat altijd goed.
Koper is makkelijk te combineren en gaat erg goed met zwart en grijs tinten maar ook met pastelkleuren Is koper een goede match. Zeker in combinatie met robuuste materialen zoals hout beton en leer is koper erg mooi. De warme tint laat zich dus goed gebruiken voor elk type interieur en in combinatie met vrijwel alle kleuren.

Variaties afwerking

Elk van onze Metallicoats is in zes varianten beschikbaar: van vintage oud tot geborsteld en van gegoten tot verweerd.

Variatie 1: Gegoten
Deze coating met gegoten look is zeer uniek. De structuur die zichtbaar is, is ook daadwerkelijk voelbaar. Na het aanbrengen van een dunne laag zwarte patina wordt de coating met de hand geschuurd zodat de kleur van de onderlaag op de hogere delen duidelijk zichtbaar wordt terwijl de diepere delen donkerder blijven.

Variatie 2: Verweerd
Deze variant geeft het beeld van een oude verweerde coating die al heel wat te verduren heeft gehad. De patina wordt in twee individuele lagen aangebracht. De eerste laag bestaat uit kleine en wat minder kleine spettertjes van een paar mm in doorsnede. Net zoals hoe de elementen het metaal op verschillende punten zal beginnen aan te vreten. De tweede bestaat uit een dunne laag zwartbruine patina die samen met de eerste met de hand wordt terug geschuurd tot het eind resultaat.

Variatie 3: Gepatineerd geborsteld
Deze optie heeft een enkele laag patina die met ‘scotch brite’ in één richting wordt terug geschuurd. Hierdoor ontstaat een licht gepatineerd geborsteld beeld waar de kleur van de ondergrond duidelijk blijft. Deze variant is in alle kleuren de meest gekozen optie.

Variatie 4: Donkere geborsteld
Op de donkere versie van de geborstelde variant worden twee lagen patina gespoten waarna deze alle stappen van het nabewerken als de lichte variant doorloopt.

Variatie 5: Gevlekte
De gevlekte variant wordt gecreëerd door het één laag spuitend aanbrengen van patina en één laag zeer zorgvuldig met verschillende unieke gereedschappen te deppen. Na droging wordt beide lagen tegelijkertijd doorgeschuurd voor een uniek effect.

Variatie 6: Puur
De laatste optie is alleen de pure Metallicoat kleur. Zonder patina.

Edelmetaal uitstraling
Metallicoat spuit een bijzonder en echt unieke metallic coating met de uitstraling van een echt edelmetaal, wat op vrijwel iedere ondergrond toepasbaar is. Dit systeem is opgebouwd uit verschillende lagen 2k metallic lakken die speciaal zijn ontworpen en samengesteld zijn om de uitstraling van echt edelmetaal te laten zien. Elk gecoat voorwerp wordt met de hand na bewerkt voor een echt uniek eindresultaat.

Kwaliteit
Wat deze coating écht uniek maakt is dat het , net als echt metaal, op vele verschillende manieren en naar eigen wens, gepatineerd kan worden voor een verouderde, levendig, chique, of stoere look. Voor extra bescherming en levensduur worden onze coatings ook nog afgewerkt met twee lagen 2-componenten transparante nano lak. Dit product is vele malen goedkoper dan echt metaal en door de patina heeft het object niet alleen de egale kleur zoals lakken of metallic poedercoat. De kwaliteit van dit product kunt u vergelijken met industriële meubellakken/autolak.

Krasbestendig
Het is zeer kras en slagbestendig, resistent tegen vele oplosmiddelen, vetten, zuren, schoonmaakmiddelen en chemicaliën. Beschikbaar in de kleuren brons, messing, koper en titanium.

Voor elk object de beste oplossing

contact, projecten en offerte